Συχνά πελάτες μας ενδιαφέρονται να μάθουν για την ποιότητα των φθηνών μελανιών σε σχέση πάντα μιλώντας με την ποιότητα των γνησίων. Σήμερα, υπάρχουν συμβατά μελάνια διάφορων εταιρειών που έχουν πραγματικά πολύ καλή ποιότητα ισάξιας των γνησίων μελανιών. Αυτό εξαρτάται πάντοτε από την εταιρεία που τα προμηθεύει και προμηθεύετε. Ένας τρόπος για να διαπιστώσει κανείς την ποιότητα των φθηνών μελανιών είναι φυσικά κατά την εκτύπωση και πάντοτε εξαρτάται το πώς τα χρησιμοποιεί ο καθένας μας.

Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας ο οποίος εμπορεύεται είδη πλακιδίων σε διάφορους χρωματισμούς, κατά την επίδειξη-εκτύπωση αυτών χρειάζεται να απεικονίζεται στο χαρτί ακριβώς το χρώμα του πλακιδίου που διαβάζει ο πελάτης στον υπολογιστή. Άλλος επαγγελματίας ή ιδιώτης ίσως δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ η ποιότητα των φθηνών μελανιών αλλά η τιμή με την οποία αγοράζει. Για αυτό πάντα λέμε πως εξαρτάται πάντα το πώς τα χρησιμοποιούμε εμείς οι ίδιοι τα φθηνά μελάνια και για ποιο λόγο.

Επίσης, ένα μέρος του κόσμου, πιστεύει πως τα φθηνά μελάνια μπορεί να χαλάσουν τον εκτυπωτή…..

Μέγα λάθος….

Τα συμβατά μελάνια είναι μελάνια χαμηλότερης τιμής των γνησίων ( σκεφτείτε πως πάντα ο εκάστοτε πελάτης πληρώνει  και το brand name ασχέτως αυτό το οποίο αγοράζει αν κατασκευάζεται στην Κίνα, στην Τουρκία και οπουδήποτε αλλού, παράδειγμα μια γνωστή εταιρεία αυτοκινήτου ), χωρίς να έχουν brand name των γνωστών εταιρειών, τα οποία κατασκευάζονται σε συγκεκριμένες χώρες για κάποιους λόγους π.χ. φθηνά εργατικά χέρια.

Άλλο παράδειγμα είναι τα φάρμακα, πρωτότυπα αλλά και γενόσημα. Το ξέρετε πως οι ίδιες εταιρείες που λανσάρουν πρωτότυπα φάρμακα έχουν και τα αντίστοιχα γενόσημα?

Άρα, μία απόδειξη πως δεν χαλάν τον εκτυπωτή.

Δεύτερων, σκεφτείτε πως κρατάτε στα χέρια σας έναν στυλό και πως τελείωσε και θέλετε να πάρετε καινούργιο αλλά δεν έχετε τόσο χρήματα για να πάρετε κάποια γνωστή εταιρεία στυλών. Επιλέγετε να αγοράσετε έναν φθηνό στυλό. Θα λερωθείτε που ο ΝΕΟΣ στυλός δεν είναι γνωστή μάρκα? ΟΧΙ….

Σας ενδιαφέρει το πώς γράφει…..

Φέρτε στον νού σας και άλλα παραδείγματα γνωστών προιόντων που τα ‘’ανταλλάσετε’’ με φθηνά μη επώνυμα προιόντα.

Συμπέρασμα, αυτό που ‘’ενδιαφέρει’’ τον εκάστοτε εκτυπωτή είναι να αναγνωρίζει τα φθηνά μελάνια και του πελάτη να είναι καλής ποιότητας. Ο εκτυπωτής δεν επηρεάζεται από το γνήσιο ή μη μελάνι.

Το σίγουρο όμως είναι πως στο e-shop μας www.fthina-melania.gr θα βρείτε συμβατά μελάνια πολύ καλής ποιότητας από έμπειρους επαγγελματίες προμηθευτές με εμπειρία στον χώρο των συμβατών μελανιών και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 Τι λένε οι εταιρείες?

Σε έναν κόσμο ειλικρινή, αν ρώταγε κανείς τη Hewlett Packard, τη Lexmark, την Canon ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία γιατί είναι τόσο ακριβά τα μελάνια τους, τα στελέχη αυτών των εταιρειών απλά θα γελούσαν και ύστερα θα άναβαν τα πούρα τους με πεντακοσάευρα. Η επίσημη όμως δικαιολογία είναι πως δαπανούν μεγάλα ποσά στην έρευνα και την ανάπτυξη σχετικά με τα μελάνια των εκτυπωτών – η Hewlett Packard συγκεκριμένα επενδύει 1 δις δολάρια το χρόνο. Σύμφωνα με τους ίδιους, το μελάνι πρέπει να αντέχει τη θέρμανση σε θερμοκρασία 150 βαθμών Κελσίου, την ατμοποίηση, την εκτόξευση 36.000 σταγόνων το δευτερόλεπτο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα, και τη δυνατότητα να στεγνώνει σχεδόν στιγμιαία στο χαρτί.

 

Η αλήθεια και το ψέμα

Όμως ο κόσμος μας δεν είναι ειλικρινής – κάθε άλλο, μάλιστα. Σύμφωνα με μία φετινή έρευνα της βρετανικής Guardian, κάθε χρόνο τα δοχεία των μελανιών περιέχουν λιγότερα ml μελανιού από τα προηγούμενα χρόνια. Το έγχρωμο μελάνι Epson T1292 που κυκλοφόρησε το 2002, περιείχε 16ml μελανιού. Το έγχρωμο T1302 του 2008 περιέχει 3,5ml. Μια αυτοψία στα μελάνια επιβεβαιώνει πως το σφουγγαράκι που κρατάει το μελάνι όλο και μικραίνει με τα χρόνια, με τον χώρο που απομένει να μένει απλά κενός.

1

Στη φωτογραφία βλέπουμε το μελάνι HP350 της Hewlett Packard, στην έκδοση του 2010 (αριστερά) και του 2012 (κέντρο) και δεξιά ένα μελάνι HP 301, περίπου 40% μικρότερο από το ήδη μικρό HP 339 του 2012, αλλά σίγουρα όχι 40% φθηνότερο.

2

Και, σαν επιπλέον κοροϊδία για τους καταναλωτές, πωλούνται πλέον και «XL» μελάνια, στο ίδιο μέγεθος, στα οποία απλά έχουν βάλει λίγο μεγαλύτερο σφουγγαράκι μέσα…

Σαν γενικό συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε πως λογικό είναι πως κάθε εταιρεία υποστηρίζει τα δικά της. Όμως πολλές φορές η πραγματικότητα είναι διαφορετική και το αποτέλεσμα όπως και την ποιότητα την κρίνουμε όλοι μας.

 

Φθηνά μελάνια ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ……

Φθηνά μελάνια ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ….

Φθηνά μελάνια ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΤΙΜΗ…..

Φθηνά μελάνια ΣΗΜΑΙΝΕΙ…..www.fthinamelania.gr