Χρήσιμες Συμβουλές

Αφαίρεση και επανατοποθέτηση του μελανοδοχείου

Αποφύγετε να αφαιρείτε και να επανατοποθετείτε τα

μελανοδοχεία χωρίς να έχουν τελειώσει, καθώς υπάρχει κίνδυνος διαρροής μελανιού στον εκτυπωτή, διείσδυσης αέρα στην κεφαλή του εκτυπωτή (εφόσον έχει), ή ξήρανσης του μελανιού πάνω στη κεφαλή.

Απενεργοποίηση του εκτυπωτή αν δεν χρησιμοποιείται

Όταν ο εκτυπωτής δεν χρησιμοποιείται, η κεφαλή εκτύπωσης μετακινείται αυτόματα σε ειδική θέση προστασίας, ώστε να μη στεγνώνει και προκληθούν βλάβες στον εκτυπωτή και προβλήματα στην ποιότητα των εκτυπώσεών σας. Μην το βγάζετε από την τροφοδοσία ρεύματος.

Τακτικές δοκιμαστικές εκτυπώσεις

Πρέπει να τυπώνετε ή να κάνετε δοκιμαστικές εκτυπώσεις ή καθαρισμό κεφαλής ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου δύο εβδομάδων) ώστε το μελάνι να μη στεγνώσει πάνω στην κεφαλή. Για τον ίδιο λόγο, φροντίζετε πάντα να αντικαθιστάτε τα άδεια μελανοδοχεία άμεσα.

Τοποθέτηση Μελανοδοχείου

Πώς τοποθετώ το νέο μελανοδοχείο;

Αλλάξτε το μελανοδοχείο ενώ ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε λειτουργία. Σε αντίθετη περίπτωση, ο εκτυπωτής δεν είναι σε θέση να «αναγνώσει» τη αλλαγή του μελανοδοχείου και η ένδειξη για αντικατάσταση του θα παραμείνει.
Εφόσον τοποθετήσετε το νέο μελανοδοχείο, κάντε μία δοκιμαστική εκτύπωση για να βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή βρίσκεται σε άρτια κατάσταση. Σε περίπτωση που η δοκιμαστική εκτύπωση δεν είναι ικανοποιητικής ποιότητας, καθαρίστε την κεφαλή και δοκιμάστε ξανά μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα εκτύπωσης.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ

πρίν και μετά την αναγόμωση.

 

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ

Μην αγγίζετε τα ηλεκτρονικά και τα μεταλλικά μέρη του μελανοδοχείου διότι σε πολλές περιπτώσεις ο στατικός ηλεκτρισμός από το σώμα μας κάνει ζημιά στο ηλεκτρονικό κύκλωμα του μελανοδοχείου.

  1. Βγάλτε άμεσα το άδειο μελανοδοχείο από τον εκτυπωτή σας όταν σας δώσει την ένδειξη ότι έχει αδειάσει ή όταν η ποιότητα της εκτύπωσης έχει αλοιωθεί.
  2. Φέρτε το δοχείο άμεσα ή μέσα σε λίγες ημέρες για αναγόμωση. Αν δεν είναι δυνατό να το φέρετε άμεσα για αναγόμωση τότε για ένα τέλειο αποτέλεσμα τοποθετήστε το μελανάκι σε μια σελίδα Α4, κλείστε την καλά και τοποθετήστε την σε ένα δροσερό σημείο.
  3. Μήν αφήνετε άδεια μελανοδοχεία στον εκτυπωτή διότι θα χαλάσει η κεφαλή και δεν θα είναι αναγομώσιμα.
  4. Μην εκτυπώνετε τα μελανοδοχεία σας μέχρι τέλους! To καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθείτε την προειδοποίηση του προγράμματος, όταν σας ενημερώνει ότι η στάθμη ενός χρώματος είναι χαμηλή να το αλλάζετε. Η εξήγηση είναι σχετικά απλή: Κατά την διάρκεια της εκτύπωσης αναπτύσσονται στην κεφαλή εκτύπωσης πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι (150°C). H διαχέουσα μελάνη χρησιμοποιείται επίσης σαν ευεργετικό ψυκτικό μέσο! Όταν λοιπόν τυπώνουμε με καθόλου η σχεδόν καθόλου μελάνη, τότε τα θερμικά υπολείμματα λιώνουν πάνω στην κεφαλή εκτύπωσης, με συνέπεια την καταστροφή της! Γενικά μπορεί να πει κάνεις ότι το μελανοδοχείο ζει τόσο περισσότερο, όσο συστηματικότερα τυπώνουμε! Η ελάχιστη απαίτηση εκτύπωσης,είναι τουλάχιστον μία τυπική σελίδα μαύρης και έγχρωμης μελάνης π.χ. (μια μικρή φωτογραφία) ανά εβδομάδα, έτσι ώστε να μην στεγνώσουν τα ακροφύσια της κεφαλής εκτύπωσης.
  5. Μην κολλάτε αυτοκόλλητα π.χ. (σελοτέϊπ) στην κεφαλή με σκοπό να αποφύγετε την εκροή χρώματος διότι καταστρέφεται η κεφαλή εκτύπωσης και η πλακέτα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ

Το αναγεμισμένο μελανάκι σας έχει τώρα περάσει από πολλά στάδια όπως έλεγχος ηλεκτρονικών, καθαρισμός, γέμισμα και έλεγχος ποιότητας στην εκτύπωση.

  1. Βγάλτε την ταινία ασφαλείας και τοποθετήστε το μελανάκι πίσω στον εκτυπωτή σας.
  2. Μερικοί εκτυπωτές έχουν μνήμη και θυμούνται το μελανάκι ως άδειο παρόλο πού είναι γεμάτο. Ο εκτυπωτής θα τυπώνει κανονικα χωρίς όμως να έχει ένδειξη για την στάθμη του μελανιού. Αν αυτό σας ενοχλεί ζητήστε μας να σας δώσουμε οδηγίες επαναφοράς της μνήμης.
  3. Αν χρειαστεί να φυλάξετε τα αναγομωμένα μελανάκια για μελλοντική χρήση μην αφαιρέσετε την προστατευτική ταινία. Τοποθετήστε τα σε δροσερό σημείο με την κεφαλή προς τα κάτω, στο συρτάρι ή το ράφι σας μέχρις ότου να σας χρειαστούν.